Agâh Özgüç İmza Günü

SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi, gazeteci yazar Agâh Özgüç, 07 Şubat 2007 Çarşamba günü saat 18.00’de Bebek’teki PMP+1 Kitapevi’nde Türk Sinemasında Cinselliğin Tarihi isimli kitabını imzalıyor.
Agâh Özgüç’ün Türk sineması üzerine yayınlanmış diğer kitaplarından bazıları şunlar: 1001 Karede Türk Sineması, 80. Yılında Türk Sineması, Bir Sinema Yazarının Günlüğünden Aykırı Notlar, Afişlerle Türk Sineması, Başlangıcından Bugüne Türk Sinemasında İlkler, Bütün Filmleriyle Yılmaz Güney, Cahide’nin Son Günleri, Türk Film Yönetmenleri Sözlüğü, Türk Filmleri Sözlüğü.

  • Yüksek çözünürlüklü kapak fotoğraflarına haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  • “Agâh Özgüç İmza Günü” üzerine 5 yorum

    1. Bence cinsellik ayıp olmayan, aksine hayatımızda su, yiyecek, sevgi, saygı, aşk, özlem gibi vazgeçemeyeceğimiz bir metafiziksel olay. İnsanı ruhen bedeninden uzaklaştıran, beyninin üreme organına yoğunlaştığı bir senaryo.

    2. Arkadaşlar cinsellik tamam, gerekli birşey olabilir ama Allah aşkına böyle açık saçık, müsteshen sahnelerden ne anlıyorsunuz? Bunlar emperyalist devletlerin sizlere, bizlere oyunlarıdır, bunlara kanmayın. Bugünde hâlâ böyle filmler bulunmakta. Bu filmlerle bizi kültürümüzden uzaklaştırmaya, kılıçla yapamadıklarını içten vurarak yapmaya çalışıyorlar. Lütfen biraz uyanık olalım, böyle oyunlara gelmeyelim ve böyle filmleri izlemeyelim. Bunlar hem bize, hemde gelecek çocuklarımıza kötü örneklerdir. Lütfen biraz ahlâk, ahlâk, ahlâk arkadaşlar. Lütfen o eski güzel günlerimize dönelim. Allah bizi böyle şeyleri izliyoruz, böyle terbiyesiz, ahlâksız şeyler yapıyoruz diye küçülttü. Büyük topraklarımız neden gitti acaba, bunu düşünün arkadaşlar, düşünün! Lütfen sağduyulu olun.

    3. Yavaş yavaş içimize yozlaşmışlığın doğal olduğunu yerleştirdiler. TV.lerde izlediğimiz rezillikler bunların eseri. Onların kim olduğunun farkına varmak lâzım…

    4. Türk Sinemasında Cinselliğin Tarihi, tarihimizi bilmemizi gerektiren güzel bir kitap olmuş. Cinselliğik her insanın ilgisini çeker. İzlemem, seyretmem, bakmam, ilgilenmem diyenler de cinselliğe önem verir. Bir dizide, filmde ya da programda cinsellik varsa, ön plândaysa hatta izlenir. Cinselliğe önem veren filmler, film güzel olmasa bile cinselliğin var olmasıyla ilgi topluyor. Örnek, Temel İçgüdü, ilk filmde cinsellik çok ön plândaydı ve film çok başarılı olmuştu. İkincisi gösterildi, konusu ve oyuncular çok başarılı olmamasına rağmen filmin adı seyirciyi kendisine çekmeye yetti. Türk sinemasında da cinsellik son zamanlarda önemsenmeye başlandı. Eski Türk filmlerinde de cinsellik çok ön plândaydı ve kazandırıyordu.

    Yorumlar kapalı.