Kendinizi Bir İç Savaşın Ortasında Bulacağınız, Sarsıcı Bir Başyapıt: Civil War – İç Savaş

Amerika’nın çöküşün eşiğine gelişini konu alan Civil War – İç Savaş filmi ABD’de gösterime girdiği ilk hafta sonunda gişe lideri olurken, seyirciyi sinema salonlarına çekmeyi başardı. Seyircinin beğenisi kadar eleştirmenler tarafından da büyük bir ilgi ile karşılanan filmi, The Hollywood Reporter Dergisi’nden Richard Newby kaleme aldı. Newby, İç Savaş için “yıpratıcı ve rahatsız edici” yorumunda bulundu.

Rekabet

Luca Guadagnino’nun yönettiği ve Zendaya, Mike Faist, Josh O’Connor ile Darnell Appling’in oynadığı Rekabet (Challengers), 26 Nisan 2024’de TME Films dağıtımıyla TME Films tarafından vizyona çıkarıldı.
Eski bir tenis dehası olup antrenörlüğe dönen, hem kort içinde, hem de kort dışında asla af dilemeyen ve mağlup serisinden kurtulamayan bir şampiyonla evli olan Tashi’nin, kocasını bu seriden kurtarmaya yönelik stratejisi, kocasının eski yakın arkadaşı ve kendisinin de eski sevgilisi Patrick ile yüzleşmek zorunda kalınca şaşırtıcı bir hal alır. Tansiyon giderek yükselirken Tashi kendisine şu soruyu sormak zorunda kalır: Galibiyet neye mal olacak?

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb
  • Ferhan Baran Yazıyor

Amerika’nın Çöküşünü Anlatan İç Savaş Filmi 19 Nisan’da Vizyonda

Amerika’nın çöküşün eşiğine gelişini konu alan İç Savaş filmi vizyon için gün sayıyor. Film, günümüzde Amerikan hükümeti ve eyaletler arasında yaşanan olayları ve federal hükûmete karşı ayaklanan 19 eyaletin Amerika’yı iç savaşa sürüklemesini konu alıyor. İç Savaş’ta (Civil War) ayrıca, savaş çatışmaları sırasında bir grup gazetecinin hayatlarının en büyük hikâyesini anlatmak için girdikleri büyük mücadeleyi de izleyeceğiz.

Ferhan Baran Yazıyor: Ozu’ya Adanmış Mükemmel Bir Film

Wim Wenders’in 76. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapmış olan son başyapıtı ‘Mükemmel Günler / Perfect Days’* adını Lou Reed’in tanınmış şarkısından (‘Perfect Day’) almış. 2013 yılında kaybettiğimiz ünlü rock müzisyeni bu ölümsüz bestesinde sevgili ile parkta sangria içtikleri, hayvanat bahçesinde hayvanları besledikleri, daha sonra bir film izleyip eve döndükleri mutlu bir günü anlatır. Wenders’in filmi umumi … Devamı…»

Ferhan Baran Yazıyor: İKSV Festivallerinde Çizgi Dışı Bir Müzisyen: Dimitris Skyllas

İstanbul Film Festivali’nin sinemaseverler ve müzik tutkunları için paha biçilmez nitelikteki özel bölümlerinden ‘Musikişinas’ 43. yaşında festivalde tekrar yerini alıyor. Talking Heads’in Hollywood Pentages tiyatrosundaki efsanevi gösterisini Jonathan Demme imzalı ‘Stop Making Sense’, ünlü Japon besteci üzerine Neo Sara imzalı ‘Ryuichi Sakamoto / Opus’, 18. yüzyıl İtalya’sında manastırda pop müziği icat eden bir grup genç … Devamı…»