Belçim Bilgin, Behzat Ç.nin İkinci Sinema Filmini Tercih Etti

Göz kamaştıran yükselişini sürdüren Belçim Bilgin (31 Ocak 1983 doğumlu; kova burcu) kariyerini en iyi plânlayan ve yönlendiren oyunculardan biri…

“Hatırla Sevgili”den “Keşanlı Ali Destanı”na kadar çeşitli televizyon dizilerinde de rol alan oyuncu 1.70 boyunda ve 55 kilo…

Çok seçici bir oyuncu olan Belçim Bilgin, Pana Film’in “Ben Onu Çok Sevdim” adlı televizyon dizisindeki Başbakan Adnan Menderes’in opera sanatçısı sevgilisi Ayhan Aydan rolünü geri çevirdikten sonra 2013 yaz aylarında “Behzat Ç.” televizyon dizisinin ikinci sinema filminde rol almaya hazırlanıyor.

1 Kasım 2013’te gösterime sunulması plânlanan “Behzat Ç.: Ankara Yanıyor” ilk “Behzat Ç.” sinema filmi gibi Adam Film yapımı olacak.

Ancak ikinci filmin dağıtımını Fida Film yapacak.

Bilindiği gibi, 28 Ekim 2011’de gösterime çıkarılan, Serdar Akar’ın yönettiği “Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm”ü Özen Film işletmiş ve bu filmin Türkiye sinemalarındaki seyirci sayısı da 528 bine ulaşmıştı.

Belçim Bilgin’in Diğer Filmleri

Belçim Bilgin, uluslararası yıldız Monica Bellucci’nin de kadrosunda bulunduğu “Gergedan Mevsimi”nde de başrollerden birini üstlenmişti.

Bilgin, Beren Saat ile “Hatırla Sevgili”, “Güz Sancısı” ve “Gergedan Mevsimi”nde bir araya geldi.

Bilgin, eşi Yılmaz Erdoğan ile “Kelebeğin Rüyası” ve “Gergedan Mevsimi”nde kamera karşısına geçti. Erdoğan “Kelebeğin Rüyası”nın aynı zamanda senaryo yazarı ve yönetmeniydi.

Belçim Bilgin’in Rol Aldığı Filmlerin Türkiye Sinemalarındaki Seyirci Sayıları:

* Aşk Tesadüfleri Sever / 2 milyon 418 bin kişi.
* Kelebeğin Rüyası / 2 milyon 41 bin kişi.
* Kurtuluş Son Durak / 583 bin kişi.
* Güz Sancısı / 576 bin kişi.
* Gergedan Mevsimi / 65 bin kişi.

(09 Haziran 2013)

Hakan Sonok

hakansonok.sonok1@gmail.com