Devrim Arabaları, Hayatım Sinema’da

Hayatım Sinema, Devrim Arabaları filminin setine konuk oluyor. Film, ilk yerli üretim araba olması plânlanan Devrim marka arabaların hayata geçirilme sürecini anlatıyor. Muammer Brav, Tolga Örnek, Taner Birsel, Serhat Tutumluer, Halit Ergenç, Selçuk Yöntem ve Onur Ünsal ile konuşuyor. Haftanın yeni filmlerinden Kız Kardeşim Evleniyor filminin kamera arkası görüntüleri ve filmin oyuncuları Nicole Kidman ve Jennifer Jason Leigh ile yapılan röportajlar da programda yer alıyor. Hayatım Sinema, 17 Temmuz, Perşembe saat 22:00’de CNNTürk’te.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Halit Ergenç – Serhat Tutumluer

    Halit Ergenç – Selçuk Yöntem – Serhat Tutumluer – Muammer Brav

    Muammer Brav – Halit Ergenç – Onur Ünsal –
    Taner Birsel – Selçuk Yöntem – Serhat Tutumluer

  • “Devrim Arabaları, Hayatım Sinema’da” üzerine 3 yorum

    1. Ne diyebilirim ki mükemmel bir film olacak. Herkese kolay gelsin bol gişeler… Serhat Tutumluer bu filme süper yakışmış…

    2. Devrim Arabaları, adı üstünde güzel film olacak, çünkü tarihsel ve yaşanmış gerçek bir hikâyeyi anlatıyor. Ülkemiz Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Cumhuriyetle yönetilmeye başlanmış, 1960 yıllarda gelişmekte olan bir ülke olarak tüm yeniliklere ve deneyimlere açık olduğundan otomotiv sektöründe de yenilikler yapılmaya çalışılmış. Sonuç pek başarılı olamamış, sanırım araba tam teşekküllü hazırlanıp piyasaya çıkamamış, benzini bitti, yolda kaldı diye tarihe geçmiş. Yinede o dönemin yöneticileri, mühendisleri ellerindeki imkânlarla birşeyler yapmaya çalışarak ortaya bir ilk çıkarmışlar. Yani fikir ve emek çabası sonucunda ortaya bir ürün çıkarmışlar. Bu filmin sanatçı kadrosu çok iyi. Oyuncular, özellikle Selçuk Yöntem varsa bu film iyi bir film olur. Hepsine başarılar dilerim. Filmi merakla bekliyorum. İyi günler dilerim.

    3. Film öyküsü hakkında çok az şey biliyoruz. Umarım o zamanın hissiyatı ve araba icadında emeği geçenler gerçekçi bir şekilde anlatılır. Yapılan emekler boşa gitmez. Malûm bu ülkeyi emanet edenler, mezarı bile olmayan, arkalarında yetim bırakanlar var. Bugün o kadar acı çekiyoruz ki cumhuriyetten bu yana bir adım bile ilerleme yok. İlerliyoruz diyorlar fakat nedense geri gidiyoruz. İnsanlarımız birilerinin elinde harcanıyor. Herkes kendi çıkarını düşünüyor. Bu film çıkarsız olmalı, gerçekçi olmalı. Başarılar emek verenlere. Serhat Tutumluer’in oynadığı karakter ayrı bir önem arz ediyor. O da bu sorumluluğun altından kalkabilecek kapasitede oyunculuğuyla. Bıyıkları da çok hoş olmuş, Anadolu erkeği olmuş.

    Yorumlar kapalı.