SİYAD Ödülleriyle İlgili Açıklama

Yeni katılımlarla 70 üyeye ulaştığını söyleyen SİYAD – Sinema Yazarları Derneği, rekor bir katılımla (55 üye) 40. Türk Sineması Ödülleri’nin adaylarını açıkladı. Bunların arasında yazıp – yönettiğim SUNA filmi bulunmuyor. Çünkü sinema yazarlarının büyük çoğunluğu filmi gösterim sırasında sinema salonlarında seyretmediler. Yani filmden haberleri yok. Doğaldır ki yok olan bir şey aday da olamaz. SUNA filminin gerçekleşmesinde özveriyle katkıda bulunan ve ödül kategorilerinde yer almayı bekleyen sanatçı arkadaşlarıma önce teşekkür ediyorum, sonra da onlardan özür diliyorum, SİNEMA YAZARLARI’NIN bile seyretmediği bir film yaptığım için.

Bu arada, üyesi olduğum Sinema Yazarları Derneği’nden (SİYAD) yıllar önce çıkarıldım. Yeniden üyelik başvuruma ise yanıt bile verilmedi. Ama Engin Ayça sinema yazarlığına hâlâ devam ediyor. Bilmeyenlere duyurulur.

SUNA filminin yapımcısı, yazarı ve yönetmeni
ENGİN AYÇA

*****

SİYAD Yönetimine,

Türk Sineması Ödülleri’nin 40. Yıl adayları arasında SUNA filminin bulunmayışını şaşkınlıkla gördüm. O kadar kötü bir film yaptığımı bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum. Aslında yıldız tablolarında da, eleştiri yazılarında da SUNA’yı görememiştim. Ama en azından olumsuz da olsa bir – iki cümleyi benden esirgemezler diye düşünüyordum. Yanılmışım.

Anladığım kadarıyla, sinema yazarı eleştirmen arkadaşlar, SUNA filmini seyretmeye bile değer görmemişler. Sağ olsunlar. Bu da bana ders olsun.

Sevgiyle hepsinin gözlerinden öperim.

ENGİN AYÇA

(01 Şubat 2008)

“SİYAD Ödülleriyle İlgili Açıklama” üzerine 2 yorum

  1. Çok haklısınız. En azından eleştirilmeliydi. Acaba filminiz elde ettiği gişesiyle zarar etti mi? Bu filmden başka projeniz var mı?

  2. Haklısınız, en azından her filmi seyretmek sinema yazarlarının görevi. Allah sizi başımızdan eksik etmesin.

Yorumlar kapalı.