sadibey.com Hürriyet Keyif’te

Hürriyet Gazetesi Keyif Eki’nin editörümüz Sadi Çilingir ile yaptığı röportaj bugün yayınlandı. Röportajda sadibey.com’un oluşum süreci, amacı ve kendine has özelliklerinden bahsediliyor. Sinema basınının sitemizden yararlandığı duyumunu almak bizleri motive ediyor, çalışma şevkimizi arttırıyor. Büyük Atatürk’ün Sinemaya lâyık olduğu ehemmiyeti vermeliyiz sözü doğrultusunda sadibey.com, sinemaya hizmetini aksatmadan sürdürecek.

  • Yüksek çözünürlüklü görsellere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  • “sadibey.com Hürriyet Keyif’te” üzerine 7 yorum

    1. Gerçekten ellerinize sağlık. Sinemanın sadece anlamsız bilgiler vermek olmadığını, her seans bilgisi veren sitenin sinema sitesi olmadığının güzel bir örneğisiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum.

    2. Neden her durumda Atatürk’ün önemli vecizelerine başvurulduğunu anlamıyorum. Bana istismar gibi geliyor.

    3. Sadi Bey, ellerinize sağlık. Fevkalâde güzel yapıyorsunuz. Ayrıca Atatürk’ün her şeyine yer vermenizi de gönülden destekliyoruz. Neden istismar olacakmış ki? Eleştiriyi de anlayamadım? Paşa bundan dolayı size mükâfat mı verecek? Bu tür lâflara kulak asmayın… Atatürk’ü sevmeyenlerin sığındığı lâflar bunlar. Yeri geldiğinde her zaman Atatürk’ü anmalıyız.

    4. Sinema hakkında bir site yapıyorsanız, önce “özgür düşünce” veya “tarafsız bakış açısı” gibi kavramların anlamını öğrenmeniz gerekiyor Sadi Bey. Yorumların bile değiştirildiği, bir başka deyişle sansürün uygulandığu bir sinema sitesi istemiyorum ben, perdelerimize de sansürün uygulandığı gibi…

    5. Sırrı Bey, ulu önder Atatürk’ün yukarıda bahsettiğimiz ifadesinin tamamı şöyledir:
      Sinema öyle bir keşiftir ki bir gün gelecek, barutun, elektriğin ve kıtaların keşfinden çok dünya medeniyetinin veçhesini değiştireceği görülecektir. Sinema, dünyanın en uzak köşelerinde oturan insanların birbirlerini sevmelerini, tanımalarını temin edecektir. Sinema insanlar arasındaki görüş, düşünüş farklarını silecek, insanlık idealinin tahakkukuna en büyük yardımı yapacaktır. Sinemaya lâyık olduğu ehemmiyeti vermeliyiz.
      Atatürk’ün bu sözü sinemayı yakından takip eden herkesin malûmudur. Önderimizin söylediklerinden ve yaptıklarından her zaman müsbet olarak etkilendik ve etkilenmeye devam edeceğiz. Sitemize yazılan tüm yorumlardaki küçümseyici ve hakaretamiz ifadeleri yumuşatarak menfi eleştiri halinde okur önüne getiriyoruz. O kanaatteyiz ki yaptığımız sansür değildir, öyle bir düşüncemiz olsaydı yazdıklarınızın hiçbirini yayına vermezdik. Sinemaya lâyık olduğu ehemmiyeti vermeye devam etmenizi dileriz.

    6. Ben Cumhuriyeti kuran ve demokrasiyi savunan şahsın adına küçümseyici ve hakaretamiz ifadeler kullanmadım, kullanmam da… Aksine sadece sözlerini kullanıp özünde ondan hiçbir şey öğrenemeyen zihniyetleri kınadım.

    7. Nerde o eski sinemalar, insan kendini filmin içinde hissediyordu. Teknolijinin gelişmesi neticesi TV, internet gibi her şeye ulaşabildiğimiz günümüzde ben bu filmi gördüm diyebiliyoruz. Hani bilirsiniz iş hayatınızda nirengi, poligon bulup, hesap yapıp sonucu tuttuğunda mutlu olurdunuz ama şimdi o işler de kalmadı, uydu ve elektronik sistem çıktı, zevk vermediği gibi hesap yapmayı ve temeli unuttuk. Uzun zamandır görmediğim değerli abimizin sitesi harika.

    Yorumlar kapalı.