Kader

Zeki Demirkubuz’un yönettiği ve Vildan Atasever, Ufuk Bayraktar, Engin Akyürek ile Müge Ulusoy’un oynadığı Kader, 17 Kasım 2006‘da Özen Film dağıtımıyla Mavi Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Zagor, iki polisin öldürülmesi olayına karıştığı için tutuklanır. Yaşanan bu olay, başlangıçta Bekir için bir umut gibi görünse de, acımasız aşkın peşinde yıllarca sürecek amansız bir hastalığın başlangıcı olacaktır. Bekir, üçüncü sınıf otel odalarında, esrar alemlerinde, taşra pavyonlarında Uğur’un peşinden giderek inatçı bir köpek gibi izini sürecek, üç insan arasında yaşanan bu tuhaf aşk, acıyla, yoksullukla, gözyaşıyla ve kötülükle büyüyecektir.

“Kader” üzerine 5 yorum

  1. Ufuk Bayraktar’ın Bu genç yaşta böyle yetenekler var mı? dedirtecek oyunculuğu tek kelimeyle harika. Geleceğin belkide en büyük yıldızı olacağın düşünüyorum. Tek kelimeyle filmde yaşanan geişleri kendi karakterinde de bizzat yaşayarak filmi ölümsüzlüğe sürüklemiş helâl olsun.

  2. Ufuk Bayraktar’ın oyunculuğuna inanıyorum. Bizi olduğu gibi herkesi kendine hayran bırakacak. Filmi baştan sona sürükleyişi hep gözler önünde olup akıllarda kalacağını düşünüyorum. Vildan Atasever’le çok iyi bir çift olup filmi dahada sürükleyici ve iz bırakıcı duruma getirdiler. İkisini de ayakta alkışlıyorum, yolunuz açık olsun.

  3. Ayakta alkışlayabilirim, yapabilecegim tek şey bu, fakat söyleyebileceğim bir çok şey var. Süper, harika, gerçekten başarılısın. Ufuk Bayraktar, böyle devam edersen yolun açık. Ayrıca Vildan’ın da oyunculuğunu çok beğeniyorum. Onunda başarılarının devamını diliyorum. Yolunuz açık olsun.

  4. Masumiyet’te Bekir anlattığında tamamen hayal gücümüze bırakılmış mükemmel öykü bence ordan çalınmış ve yönetmenin hayal gücünü kabullenmekten başka çaremiz kalmamış. Kader filmi en temelde hikâyeyi kendi gerçeklerimize göre yorumlama hakkımızı elimizden almış. Bunun ötesinde Ufuk Bayraktar filmi alıp götürücek en sürükleyici oyuncu olan bir karakterin hakkını vermekten çok uzak. Nerede Masumiyet’teki Güven Kıraç’ın oyunculuğu, seyirciyi kitlemesi, nerede Ufuk Bayraktar’ın oyunculuğu. Ufuk Bayraktar bir askı gibi. Kafasında Bekir karakterini oluşturmamış. Nasıl sigara içer, nasıl yürür, nasıl oturur belirsiz. Ruh hali değişse bile, bir karakterin değişmeyen yönleri vardır ki oyunculuk kalitesi orada devreye girer. Hani Bekir’inkiler? Görünen sahne şöyle: Kendisine yer yer burada böyle yapacaksın denmiş, bazı hareketler dikte edilmiş. Hâttâ örnek olsun diye başka biri tarafından gösterilmiş bile olabilir ve Bayraktar da bunları aynen taklit etmiş. Öyle ki taklit edilen kısım bittiğinde yine eski anlamsız oyunculuğuna dönmesi 3 saniye bile sürmüyor. Büyük beklentilerde gittiğim Kader’in oyuncu olmayan biri tarafından harcanmasına isyan ettim, yıkıldım…

Yorumlar kapalı.