Gözyaşı Çetesi

Ali Ulvi Hünkâr’ın senaryosundan Halûk Bener’in yönettiği ve Yetkin Dikinciler, Yonca Cevher Yenel, Teoman Kumbaracıbaşı ile Ayşe Şule Bilgiç’in oynadığı Gözyaşı Çetesi, 22 Ağustos 2006’da Avşar Film yapımı olarak ATV’de haber sonrası kuşağında yayına giriyor. Güzin, Berrin ve Seda başlarına gelen kötü tecrübeler nedeniyle aşktan ve evlenmekten umudu kesmiş, kendilerini bütünüyle işlerine vermiş üç arkadaştırlar. Evleri birbirine yakın, işleri yanyana, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen bu üç kadın etle tırnak gibi, dostluğun en güzelini yaşamaktadırlar. Ta ki… mahalleye o gelinceye kadar!

Ayşe Şule Bilgiç

Ebru Özkan

Kayra Şenocak

Nalan Yavuz / Özlem Savaş

Sibel Taşçıoğlu

Teoman Kumbaracıbaşı / Yetkin Dikinciler

Yonca Cevher

“Gözyaşı Çetesi” üzerine 41 yorum

  1. İlk bölümünü seyrettim ve beğendim, devam etmeli. Eminim kış akşamlarımızı keyifli bir hale dönüştürecek bir dizi.

  2. Sevgili Berrin’ciğim (Dağçınar),
    Senin ve dizideki arkadaşların başarılarınızı buralardan gururla izliyoruz. Sevgilerimle. Orhan Başer.

  3. Bence süper bir dizi olmuş. Ayşe Şule Bilgiç süper bir kadın, ben çok seviyorum Berrin’i. Dizi çok anlamlı, başarılar dilerim.

  4. Ben Cevahir’e tutkunum. Yetkin Dikinciler çok iyi bir oyuncu. Diziyi ayakta tutan bence o. Şahsen o olmasa bu diziyi seyretmezdim herhalde.

  5. Bence çok güzel bir dizi. Özellikle Berrin’i çok seviyorum. Çok güzel, aslında bütün oyuncular iyi, konusuda.

  6. Bence Gözyaşı Çetesi dizisi mükemmel. Dizinin yayınlanacağı günü iple çekiyorum. Yetkin Dikinciler çok başarılı bir oyuncu, kendisine hayranım. Cevahir karakterini çok başarılı oynuyor, bu dizi umarım uzun soluklu olur.

  7. Bu dizi gerçekten çok hoş. Değişik bir konu, alışılmışın dışında ama yinede sonuçta bir dizi. Bir diziyi ayakta tutan iki önemli şey var, biri konu, biri de oyuncular. Bana göre bu diziyi asıl ayakta tutacak kişi Yetkin Dikinciler, başka hiç kimse değil. O ayrıldığı anda dizi biter ama Ebru’nun da katkısı gözardı edilemez. Aslında hepsi iyi, bize keyifli dakikalar yaşatıyorsunuz, hepinize teşekkür ederim.

  8. Sayın Avşar Yapım ve Gözyaşı Çetesi Ekibi;
    Dizi başladığından beri büyük hayranlık ve şaşkınlıkla izlemekteyiz. Bunun nedeni bugün televizyonlarda klişeleşmiş aşk hikâyelerinden ve repliklerinden çok farklı bir hikâyeye sahip bir dizi olmasıdır. Gözyaşı Çetesi hayranları olarak her bir repliği ezberlemekten ve sahneleri tekrar tekrar seyrederek anlamlar çıkarmaktan büyük zevk alıyoruz. Kanalların garip yayın politikaları ve reyting savaşları arasında bize temiz bir iş sunduğunuz için teşekkür ederiz.
    Şimdiye dek reytingler moral bozucu görünüyor olabilir ama unutmayın ki o cihazlar artık gerçekleri yansıtmıyor. Yine de bir kaç detayla bu konu da halledilebilir. Bizlerin birkaç naçizane tavsiyemiz var. Tek isteğimiz dizimizin şu halini bozmadan daha çok izleyiciye ulaşmasını ve uzun zaman ekranlarda kalmasını sağlamaktır.
    – Öncelikle yapım şirketi olarak sizin varsa yaptırımınızı kanal üzerinde kullanmanızı rica ediyoruz. Daha iyi bir gün ve saate alınmasını (en son Salı günü 4. bölümde reytinglerde 6. olmuştuk) olmazsa artık gün ve saatiyle oynanmamasını rica ediyoruz.
    – Fragmanın daha erken dönmesini ve fragmanda Kıraç’ın ya da ilgi çekici müziklerden kullanılmasının daha iyi olacağını düşünüyoruz.
    – Dizi müziklerine daha fazla önem verilmesini rica ediyoruz. Kıraç bu gün çok sevilen bir sanatçı, Evlerinin Önü Mersin türküsü kullanıldığında pek çok kişi bu türküyü sevdi, bildi. Bunun gibi müzikleri ilgi çekici hale getirilmesinin de izleme oranlarına etkisi olacağını düşünüyoruz.
    – Dizinin oyuncularının başka programlara daha fazla katılarak dizinin tanıtımının yapılabileceğini düşünüyoruz.
    – Kolajlar daha önce izlememiş kişilerin diziyi izlemelerinde etkili olabilir.
    – Belki arada popüler kişilerden birileri konuk oyuncu olarak diziye dahil olabilir.
    Dizimizin içinde de bizim sizden birkaç isteğimiz var, değişiklik rica edeceğiz:
    – İç mekânlara daha özen gösterilmesi,
    – Dış mekânlarda İstanbul’un daha fazla kullanılması.
    Bütün bu önerilerimiz değerlendireceğinizi umuyoruz. Tüm oyuncuları ve teknik ekibi tek tek kutluyoruz. Sayın Gözyaşı Çetesi ekibi bizler sonuna kadar buradayız, lütfen sizde orada olmaya devam edin. Sizleri seviyor ve sonuna dek destekliyoruz. Sevgiler ve Saygılar.
    dizifilm.com Gözyaşı Çetesi forumu üyeleri.

  9. Gözyaşı Çetesi adlı dizinin yayın saati ve günü ile sürekli oynanmasını anlayamıyor ve kınıyorum. Bu kadar güçlü bir senaryo ve iyi bir kadroya sahip olan bu dizinin hak ettiği yeri bulamamasının nedeni nedir? Töreden ajanlardan söz etmemesi mi, AB grubuna hitap etmesi mi? Kanala ve TV eleştirmenlerine yazdık fakat sonuç alamadık. Diziyi tekrar hafta içi haber sonrasında görmek istiyoruz. İlginize şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım. – Ebru Okutan, Ankara

  10. İlk bölümünden itibaren izlemediğim için pişmanım.

  11. Sayın Avşar Film yöneticileri, Gözyaşı Çetesi adlı dizininizin ATV.den başka bir kanala geçmesini bu diziyi sevenler adına sizden çok rica ediyoruz. Bu diziye gereken önemi gösterecek bir kanal elbetteki vardır, örneğin TRT gibi. Bu dizi en azından güzel bir sonla bitmeli. Saygılarımla.

  12. Gözyaşı Çetesi bu sıralarda TV’lerdeki en güzel dizilerden birisi. Bütün bir hafta boyunca bu diziyi beklerken, yerine başka dizilerin veya filmlerin yayınlanması güzel bir davranış değil. Örneğin geçen Cumartesi yoktu ve yerine başka bir dizi koyulmuş, ardından da bir film yayınlanmıştı. Ertesi gün tesadüfen denk geldim ki gece 1’de yayınlandı. Bu dizi bu kadar kötü bir dizi mi ki… Aksine kaliteli ve eğitimli, gerçek sanatçıların oynadığı, duygusal, heyecanlı bir dizi. Bu diziye değer verecek başka bir kanal yok muydu? Dizinin saatleri ve günleri ile oynanmamasını, sevenlerin ve izleyenlerin görüşlerinin dikkate alınmasını istiyorum. Mavi Gözlü Dev’de Nazım Hikmet’i canlandıracak olan Yetkin Dikinciler’in oynadığı bir dizi bu muameleyi hak etmiyor. Saygı ve sevgiler.

  13. Sayın Avşar Film yetkilileri, ne olur sorun neyse bitsin de dizimizi TRT alsın. Çok üzgünüz dizi bittiği için. Lütfen sesimize kulak verin. Tek umudumuz sizsiniz. Bu dizinin devamını istiyoruz. Sesimizi duyun ne olur. Saygılar.

  14. Gözyaşı Çetesi’nin günü ve saatiyle sürekli oynayarak 9 bölümde final yapmasını sağlayan ve diziden ekmek yiyenlerin ekmeğiyle oynayan ATV finalide Pazar günü geceyarısına koyup rezaletin finalini yaptı. Dizi için emek verenlere teşekkürler… İyi çalışmalar.

  15. Gözyaşı Çetesi’nin dün gece son bölümünü izledik. Ancak birşey dikkatimi çekti; dizi bittikten sonra 9. Bölümün Sonu yazdı. Bu dizinin akıbeti ne olacak? ATV’de mi devam edecek, yoksa söylentilerdeki gibi TRT’ye mi geçecek? Bu diziyi gerçekten çok sevdik. Bitmesine gönlümüz razı olmuyor. Lütfen bizi yukarıda sorduğum soruları cevaplandırarak aydınlatır mısınız. Şimdiden teşekkürler.

  16. Sayın yöneticim,
    Şimdiye kadar bir çok dizi seyrettim ama Gözyaşı Çetesi gibi beni etkileyen bir dizi daha olmadı. Hiç bir dizi için yayından kaldırılmasın diye biryerlere mail atmadım, fan sitelerine üye olmadım. Ama bu dizi başka, lütfen ATV istemiyorsa başka kanallarla görüşün, dizi bitmesin. ATV gecenin bir yarısı yayınladı, yine seyrettim. Sizden rica ediyorum. İyi çalışmalar.

  17. Ben Gözyaşı Çetesi’nde Deniz ve Cevahir’i (Ebru Özkan ve Yetkin Dikinciler) çok seviyorum. Her ikiside süper oynuyor. Son izlediğim bölümde ağlamaktan gözlerim şişti.

  18. Merhaba,
    Gözyaşı Çetesi isimli dizimizin son bölümü dün gece saat 00:30’da ATV ekranlarındaydı. ATV’nin dizinin izlenmesini engellemek için bunca çaba sarfetmesine rağmen bugün sadece benim işyerimde yaklaşık 30’a yakın arkadaş sabah 3’te yattığımız için uykusuzduk. Lütfen bize kazandırdığınız diğer güzel yapımlarınız gibi bu diziye de sahip çıkın. Biz Gözyaşı Çetesi’ne doyamadık. Bu kadar güzel, kaliteli bir dizinin sadece 9 bölümde bitmesi bizi çok üzüyor. Final bölümü denilen 9. bölümde birçok konunun ucunun açık bırakılması ve hâttâ bittiğinde Son yazılmaması bizi ümitlendiriyor. Lütfen böylesine başarılı oyuncular, böyle güzel bir senaryo ve bu kadar seven, her saatte izleyen bir izleyici kitlesini harcamayın. Teşekkür ederim.

  19. Beğenerek izlediğimiz dizimiz kanalın garip yayın politikası yüzünden yayından kaldırıldı. Şimdi Gözyaşı Çetesi izleyicileri olarak bir protesto başlatıyoruz. Belki bu hareketimiz reyting uğruna emeklerin hiç düşünülmeden çöpe atılmasını engeller. ATV’ye mendil gönderiyoruz arkadaşlar, üzerine de GÖZYAŞI ÇETESİ, YÜREKTEN BAĞLI OLMANIN BEDELİ BU OLDU yazıyoruz. Mendiller klâsik kumaştan ya da kâğıt olabilir. Zarfın içine katlıyoruz ve gönderiyoruz. Evet kampanyanın kuralları:
    1- Kesinlikle isim ve adresli ciddi zarflar olmalı, rumuzlu, isimsiz değil. Biz burada tepkimizi ortaya koyuyoruz, koyun olmadığımızı göstermeye çaışıyoruz.
    2- Zarflarda sadece mendil, üzerinde de büyük harflerle GÖZYAŞI ÇETESİ’NE YÜREKTEN BAĞLI OLMANIN BEDELİ BU OLDU yazıyoruz. Başka şeyler, notlar, mesajlar, hele yalvarmalar hiç olmasın.
    3- Ulaşabildiğiniz diğer izleyicilere, arkadaşlarınıza, kampanyamızı anlatıp bunun Gözyaşı Çetesi önderliğinde genel olarak tüm kanalların yayın politikalarına karşı bir protesto olduğunu anlatın. Belki bu hareket başkalarınında akıllarını başlarına getirir.
    4- Bir sonuç alamayabiliriz ya da manşet olabiliriz, önemli olan tepkimizi demokratik bir şekilde göstermek. Tanıdıklarınıza da haber verin. Postacı bize çalışacak bu iki hafta.
    ATV’nin adresi: Gayrettepe Mah, Barbaros Bulvarı No:125 80700 Balmumcu Beşiktaş, İstanbul, Türkiye.

  20. Sayın yetkililer bu diziyi hangi kanal alacak, böyle bir gelişme umudu var mı? Umarım bu kadar güzel bir dizi devam eder. Herşeyiyle bunu hakediyor. Lütfen bu kadar çabayı dikkate alır, dizimizi bir kanala verirsiniz. Avşar Film’e güveniyoruz. Saygılar.

  21. İster insanların arasına dalıp günlük hayattaki yerini görün Gözyaşı Çetesi’nin, ister bu internet aleminde kurulmuş olan muazzam Gözyaşı Çetesi dünyasına bir bakın, “rating” sözcüğünün gerçeğiyle karşılaşırsınız. Hiçbir dönemde hiçbir program insanların hayatlarında böylesi büyük bir yer edinmemiştir, en pahalı, en şaşaalı yapımlar bile. Herkes kendinden birşeyler buldu o ilginç hikâyede. Daha önemlisi, herkes kendi hayatından bir parça ekledi ve kendi penceresinde bir Gözyaşı Çetesi manzarası yarattı ibret olsun diye hayata… Sevenlerini göz pınarları kurumuş olarak bırakmayın… Gönülden ağlamak kolay değil bu ülkede, hayatın verdiği acının tek panzehiri bu olsa bile…

  22. Sayın Sadi Bey, Gözyaşı Çetesi sitesi üyeleri olarak basın yayın aracılığı ile sesimizi duyurmak için harekete geçeceğiz. Sitemizdeki üye sayımız 3000 ve gittikçe artıyor, oysaki dışarda sokakta siteyi bilmeyen fakat diziye gönül vermiş en az 3000 kişi daha olduğunuda gözden kaçırmayın. Basın, TV yolu ile sokaktaki vatandaşında sesini duyurması için elimizden geleni yapıyoruz. İmza kampanyamız binleride geçecek. Dizinin başka kanala satılması için de elimizden geleni yapacağız.

  23. Beğenerek izlediğimiz dizimiz kanalın garip yayın politikası yüzünden yayından kaldırıldı. Şimdi Gözyaşı Çetesi izleyicileri olarak bir protesto başlatıyoruz. Belki bu hareketimiz reyting uğruna emeklerin hiç düşünülmeden çöpe atılmasını engeller. ATV.ye MENDİL gönderiyoruz, üzerine de “Gözyaşı Çetesi, Yürekten Bağlı Olmanın Bedeli Bu Oldu!” yazıyoruz. Mendiller klâsik kumaştan ya da kâğıt mendil olabilir. Katlayıp bir zarfın içine koyuyor ve gönderiyoruz
    Posta Adresi:
    Sayın Korcan Karar
    Merkez ATV Televizyon Prodüksiyon A. Ş.
    Gayrettepe Mah, Barbaros Bulvarı, No: 125,
    Balmumcu, Beşiktaş, 80700, İstanbul
    Lütfen izleyicilere yapılan bu saygısızlığa sessiz kalmayın. Sizlerde protestomuza destek verin.

  24. Dizinin başka kanala satılmasını çok isteyen bu kadar insanın çabalarını dikkate alın. Bu diziyi sevenlerin bir umudu var, bu umudun boşa çıkmayacağını umuyoruz. Hangi kanal olursa kabulümüz, yeterki dizi kaldığı yerden devam etsin. Gözyaşı Çetesi’ni çoook seviyoruz ve özlemle bekliyoruz.

  25. Gerçekten de son zamanlarda ekranlarda gördüğümüz en kaliteli yapılardan biriydi Gözyaşı Çetesi. Kanal resmen harcadı diziyi. Bu izleyiciye yapılan saygısızlıktır. Kanalı izlememeyi öneriyorum. Ayrıca reyting ayarı neye göre yapılıyor bilmiyorum ama kanal yetkililerine internete şöyle bir göz atmalarını öneririm. Bu arada etrafta TRT’nin diziye talip olduğu gibi dönen bir söylenti var. Kimse doğru dürüst bir kaynak gösterememekle birlikte, biz dizinin fanlarıda bu haberin doğru olmasını canı gönülden istiyoruz. Ayrıca bir mektup kampanyası var. İsteyen dizinin fan sitesine girerek ayrıntıları öğrenebilir.

  26. Böyle güzel bir dizinin yayından kaldırılmasını şiddetle kınıyorum. Bütün kanallarda ağa dizileri gösteriliyorken böyle bir dizinin yayından kaldırılmasına bir anlam veremiyorum.

  27. Açıkça yazmak gerekiyorsa ATV yöneticileri bu işlerden anlamıyorlar. Ya da körü körüne reyting makinalarının bağlı hareket ediyorlar. Böyle bir dizi bu sene tekti ama diğer kanallar işi bozdular anlaşılan. Kanal D’deki Binbir Gece dışında bu diziye rakip olacak program yoktu. Siz bana diziyi gösterin ben iş yapıp yapmayacağını söyleyeyim. Kalıbımı koyarım ortaya görüştüğüm bütün insanlar dizinin bitmesine üzülüyor. Ama yöneticilere lâf anlatmak mümkün mü? Gece 2’ye kadar bekledim, Avrupa Yakası’nın tekrarını bile tekrar seyrettim. Yetkin’le Ebru yeterde artar bile, topunu götürür dizinin. Kocabaşlar ne anlar fılmden, zamanlama hatası diyebilirim. Adamlar biraz farklı birşey denemiş. Tatlı Cadı gibi Pembe’nin dizisi gibi, Süper Anne gibi basmakalıp birşey yapmamıslar ki. Ne diyeyim bari tekrarını yayınlayın, onu seyredelim.

  28. Güzel ve sürükleyici, aynı zamanda keyifle izlenecek bir konuma sahip keşke bitmeseydi.

  29. Bu kadar kaliteli senaryo, birbirinden kaliteli oyuncular ve sonucunda keyifli bir akşam… Bu çok kısa sürdü. ATV kanalını kınıyorum. Öyle bir saate kaydırıldı ki seyredilmemesi için, yakıştıramadık doğrusu. Tekrarını diliyoruz, uygun saatte tabi. Dizi başladığında ruhum bulunduğu yerden çıkıp oraya gidiyor ve adeta bende oynuyordum. Müzikleri, jeneriği hepsi muhteşem. Teşekkürler Gözyaşı Çetesi.

  30. Yeni yayın döneminin en iyi dizilerinden biri olan Gözyaşı Çetesi’nin kaldırılması gerçekten çok üzücü. En yakın zamanda dizinin başka bir kanalda yayınlanmasını bekliyoruz. Lütfen çağrımızı dikkate alın!

  31. Dizi niye kaldırıldı. Cevahir, eğer beni duyuyorsan lütfen kameralara bu dizi hakkında yorum yap, bekliyoruz. Veya bana cevap ver. Ebru Özkan, seni ve Cevahir’i birbirinize çok yakıştırıyoruz.

  32. Hayatı bu kadar güzel anlatan bir başka dizi bulursanız koyun. Ama hayatta düşünmeyeceksin, saçma sapan şeyleri seyredeceksin demek isteniyorsa o başka. Giden de dönmüyor ki bu memlekette.

  33. Bu mükemmel ve güzel dizi bitti mi ne oldu, hiç anlayamadım. Bazen öyle güzel diziler ve programlar yayınlanıyor ki, “Tamam işte şimdi daha farklı, daha güzeli bulduk” diyoruz ama bir bakıyoruz, bir anda dizi bitmiş. Yine abuk sabuk filmler, diziler ve o aptal sabah programları yapılmaya devam ediyor.
    Tam seyredilecek, hoş ve güzel biri dizi bulduk derken çabuk kaybettik. Oyuncular, özellikle de başrol oyuncuları çok iyi ve inandırıcı oynuyorlardı. Yazık oldu diziye ama hâlâ kalbimizde tüm oyuncuları. Gönlümüzü fethettiler bir kere. Dizi kadar bitse de ve istesek de kalbimiz onlarda kaldı. Tüm Gözyaşı Çetesi sevenlerine saygı ve selâmlar.

  34. Dizi bitti ve ben buna çok üzüldüm 🙁 ve devam etme umudu yok, çünkü dizi seti tamamen toplanmış ve taşınmış. Lütfen diziyi tekrar başlatsınlar. Yetkin Dikinciler’i çok seviyorum, gerçekten çok iyi bir oyuncu, tebrik ediyorum.

  35. Yarım Elma’daki Koray’a bayılıyorum, gittikten sonra dizinin keyfi kaçtı.

  36. Gerçekten böyle bir dizinin yayınının bitirilmesine çok üzüldüm. Biz toplam olarak mafya ve ağa dizilerine alışkın olduğumuz için böyle bir diziyi kaldıramadık. Bence süper bir diziydi, tekrar yayınlanmasını çok isterim. Yetkin, seni seviyorum.

  37. Merhaba, ben Aşka Sürgün dizisini çok seviyorum ve bu diziyi seyrediyorum.

  38. Ben Ayşe Şule Bilgiç’i çok seviyorum. Maillerime cevap vermiyor, onunla nasıl konuşabilirim, lütfen birisi bana söylesin.

Yorumlar kapalı.