Yılmaz Güney Etkinlikleri Başlıyor

Yılmaz Guney Kültür ve Sanat Vakfı, Türkiye Sinema Emekçileri Sendikası ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin birlikte gerçekleştirecegi Terk Etmedi Sevdan Bizi başlıklı Yılmaz Güney’i anma etkinlikleri, 07 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilecek Umut filminin gösterimiyle başlıyor. 09 Eylül’de ise Duvarın Etrafında adlı belgesel gösterilecek.

  • Basın Bülteni
  • Gösterilecek filmler hakkında geniş bilgilere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Umut

  • “Yılmaz Güney Etkinlikleri Başlıyor” üzerine 8 yorum

    1. Elinize sağlık Sadi Bey, vallahi çok muhteşem bir siteniz var. Ben bir sinemasever tiyatro oyuncusu olarak sinema adına neyi aradıysam buldum. Pes doğrusu derim. Yılmaz Güney etkinliklerine katılmayı çok istiyorum, lâkin nerede ve ne zaman yapılacağını bilmiyorum. Haberdar ederseniz çok sevinirim.

    2. Selam arkadaşlar, nasılsınız. Yılmaz Güney hayranıyım, siteniz iyi olmuş. Yılmaz Güney filmlerini izlemeye çalışıyorum ve kitaplarını da okuyorum. Tüm seti var, şu an Herkes Ondan Bahsediyor okuyorum. Sonra Boynu Bükük Öldüler, sonra da öbürlerini okuyacağım. Hudutların Kanunu’da çok güzel onuda okuyacağım. Arkadaşlar bizlere bunları okuma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Yılmaz Güney gibi bir sinemacının Türkiye’ye bir daha gelmesini isterim. Onun gibi eşit düşünen. Eğer yaşasaydı şimdi Avrupa’da filmler çekiyor olacaktı. Ben çok üzülüyorum şahsen. Nur içinde yatsın. Yok yere sürgün olduğu hayatını okudum, çok etkilendim. Herkese teşekkür ederim. Buradan Fatoş Güney yengemize selamlarımı yolluyorum. İnşallah oğlu da Yılmaz Güney gibi biri olur. Teşekkürler. Hüseyin Urbuz, Kıraç, Büyükçekmece.

    3. Öncelikle selamlar;
      Nasılsınız, hep öyle derler. Ben tam olarak bir Yılmaz Güney fanatiği olarak yazıyorum. Keşke yaşasaydı şu anki sinemamızın Yılmaz Güney gibi oyunculara, senaristlere çok ihtiyacı var. Onun gibi eşit düşünen, halkını düşünen bir sanatçı daha düşünemiyorum. Bazen diyorum Fatoş Hanım’a Allah sabırlar versin. Böyle birbirlerini severken ayrılık çanları erken çalmış. Bazen de Fatoş Hanım’ın yerinde ben olsaydım Yılmaz Güney’e dokunsaydım, konuşsaydım. Galiba onunla konuşmak, dertleşmek çok güzel ve de çok özel, anlatılanlardan duyduğum kadarıyla. Benim sizden isteğim, ne olur kırmayın, belki gülünç gelebilir ama yanlış algılamayın lütfen. Fatoş Hanım’l tanışmak istiyorum. Nasıl yaparım bilmiyorum. Yılmaz Güney’in kitaplarını istiyorum. Ne olur Fatoş Hanım’a nasıl ulaşırım söyleyin. Birde çok merak ediyorum, çocukları nerede ve ne işle uğraşıyorlar. Şimdiden teşekkürler, beni geri çevirmezseniz sevinirim. Saygılar.

    4. Sevgiler sahte, insanlar kahpe. Bu dünyada tek delikanlı adam var, O da Yılmaz Güney.

    5. Hepinize saygılar, sevgiler. Yılmaz Güney hep kalbimizde yaşayacak. O’nu diğer kuşaklara da hep anlatacağız. Sevgiler.

    6. Merhabalar, ben İstanbul’dan Cansu. Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney’i tanıyan varsa ne olur beni onunla tanıştırsın. İnanın ki Yılmaz üstadımla tanışmayı çok isterdim ama imkânsız artık. En yakını eşiyle tanışmak istiyorum ama benim çabalarımla olacak bir şey değil bu. Çünkü Fatoş abla Fransa’da yaşıyor. İşte belimi bükende budur. Bunun için bana yardım edecek birini arıyorum. Ne olur bu mesajımı okuyan ve Fatoş ablayı tanıyan varsa bana yardım ediniz. msn.mi vereyim size, ekleyin daha iyi anlaşırız, msn’em: cansuhasret@hotmail.com, ne olur okuyupda geçmeyin. Muhakkak bekliyorum. Ne olur çok ciddiyim, desteğinize ihtiyacım var, inanın buna. Hoşçakalınız.

    7. Yılmaz Güney hayatımda tanıdığım en iyi oyuncu. Karakteriyle tartışılmaz bir insan. Çirkin Kral gibi bir jönün Türkiye’ye bir daha geleceğine inanmıyorum. Çok sevdiğimiz ve saygıyla andığımız bir ağabeyimiz. Allahtan rahmet diliyorum. Çirkin Kral’a saygılarımla. Ramazan Koçin.

    Yorumlar kapalı.