KISA FİLM YAPMANIN EN KOLAY YOLU !
Digital Film Making programının ilk öğrencileri 27 Kasım haftasında Kader adlı filmiyle Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü alan Zeki Demirkubuz'dan Senaryo'da Yaratıcılık eğitimi almışlardı. Bu hafta içinde ise Neredesin Firuze'nin  yapımcısı Yonca Ertürk'ten Prodüksiyon Yönetimi dersi aldılar. Ayrıca öğrenciler New York DFA'da senaryo teknikleri eğitimi veren Patrick Gleason'dan video konferans sistemimiz ile Amerika'da ,  Hollywood'da uygulanan senaryo yazım teknikleri üzerine uzaktan eğitim aldılar. Öğrenciler önümüzdeki hafta ise yine Zeki Demirkubuz'dan Yönetmenlik dersleri alacaklar ve kendi kısa film projelerinin senaryo ve prodüksiyonunu hazırlamış halde olacaklar.  Zeki Demirkubuz-la (Senaryoda Yaraticilik -Özgünlük)

Aralık ayı'nın son iki haftası süresince Görüntü Yönetmeni Aşkın Sağıroğlu'ndan Sony Hdr-Fx1 ve Lowel ışık kitleri ile Kamera ve Işık derslerini , Levent İntepe'den ise Ses Kayıt eğitimi alarak kendi kısa filmlerinin serbest çekim sürecine girecekler ve DFA'ya başvuruda bulunan 100lerce gönüllü oyuncu dostumuzun arasından uygun gördükleri oyuncuların rol almasıyla 2 Haftalık serbest çekim süresince kendi kısa film projelerinin çekimlerini yapıyor olacaklar.

Çekimler bittikten sonra öğrencilerimiz Ulaş Cihan Şimşek ile Final Cut Pro kurgu eğitimini alıp daha önce çektikleri sahneleri kurgulamaya başlayacaklar.  Kurgu aşamasından sonra Ender Akay'ın ProTools ile Audio Postproduction dersi başlıyor. ve en sonunda DVD Studio Pro eğitimiyle, öğrenciler senaryosunu yazdığı, yönettiği , çektiği ve  kurguladığı kısa filmi DVD haline getirmiş olacaklar. Artık bundan sonraki aşamada öğrencilerimize bağımsız dağıtımcılık ve internetin bu anlamdaki kullanımıyla ilgili detaylı brifingler verilerek eğitim programımız tamamlanmış olacak. Öğrencilerimizin kısa filmleri hem İstanbul merkezimizdeki 50 koltuklu Gösteri Salonumuzda hem de New York DFA'daki Gösteri Salonunda davetlilerimiz için gösterime alınacaklar.

Ancak mezuniyetle beraber programı bitiren öğrencilerimiz için artık yeni bir dönem başlıyacak. Çünkü 15 Haftalık programı bitiren tüm mezunlarımız  ücretsiz olarak 1 yıl süreyle DFA üyesi olarak kurgu laboratuvarımızın tüm olanaklarından sınırsız olarak  faydalanabilecekler. Zaten DFA'nın en önemli farkı eğitim sistemimizin özgünlüğü ve işlevselliğine ek olarak sınırsız kurgu laboratuvar imkanı sunmasıdır.

Digital Film Academy'nin eğitim programına katılmakla başka hiç bir yerde bulamayacağınız pratik imkanı ile kendi projenizi gerçekleştirme imkanına kavuşacaksınız. 8 Ocak 2007'de başlayacak olan eğitim programımıza katılacak öğrencilerimiz 20 Nisan 2007'de kendi kısa filmlerini bitirecekler  ve filmleri İstanbul ve New York'ta gösterimde olacak.

Sizce , New York Digital Film Academy eğitimini alırken kendi filminizi yazma, yönetme ve çekme imkanına sahip olmanın bedeli nedir?
Eğitim merkezimizi ziyaret etmek için lütfen bizi arayınız

DIGITAL FILM ACADEMY
Halaskargazi cad. No:401 B-Blok K:8 Şişli
(212) 219 6979
www.digitalfilmacademy.com.tr